Ropeaccess

RopeAccess

Varför RopeAccess?

Industriellt reparbete eller på engelska Rope Access är en arbetsmetod som möjliggör säkert arbete på höga höjder och svåråtkomliga platser. Industriklättring och reparbetestekniken utvecklades ursprungligen från teknik använd inom grottklättring, speleologi. Den första industriella användningen av reparbete uppkom under 1980-talet. Oljeplattformarna i Nordsjön hade behov av metoder för att snabbt, säkert och flexibelt kunna utföra jobb. Innovativa arbetare ifrågasatte logiken i att bygga ställningar för att utföra arbeten på svåråtkomliga platser. Lösningen blev att i stället ta sig till platserna med hjälp av rep.

Sedan utvecklandet av tekniken på 1980-talet har reparbete kommit att användas inom allt fler branscher också på land. Fler och fler industrier upptäcker fördelarna med reparbete och det används i dag för alltifrån fönsterputs och annat underhåll på höghus till avancerade inspektioner på världens högsta och mest kända byggnader och infrastrukturprojekt. Utvecklingen drivs framåt av den internationella branschorganisationen IRATA.

Att arbeta med reparbete enligt de hårda kraven från IRATA innebär oöverträffad säkerhet.

Dåliga fogar är en av de främsta anledningarna till energiförluster och spillvärme från fastigheter. Dåliga fogar är även en vanlig orsak till vattenintrång och fuktskador.
Fogen är en viktig del av byggprocessen och noggrannhet och kunskap krävs vid fogning och omfogning.

Rope Access är ett kostnadseffektivt och kraftfullt alternativ vid bygg, reparation och renovering.

Kontakta oss för mer information och offert


Vänligen vänta...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ta del av våra nyheter? Ange din e-postadress och ditt namn nedan för att hänga med på vad som händer.